PREMI PER AL MOTOR SKYACTIV

El motor SKYACTIV-G 1.3 l. de Mazda, juntament amb el seu equip de desenvolupament, ha estat reconegut amb el premi Tecnologia d’Automoció de l’Any per part del Japan Automotive Hall of Fame (JAHFA).
El guanyador del premi Tecnologia d’Automoció de l’Any ha estat ha estat seleccionat pel comitè de l´Automotive Hall of Fame, una organització japonesa sense ànim de lucre el comitè del qual està format per un total d’onze professors i investigadors procedents de diverses universitats.
El jurat ha reconegut les següents virtuts:

1. Característiques de combustió avançades que han estat desenvolupades a partir de l’anàlisi exhaustiva del motor de combustió interna
2. Millora del comportament dinàmic i de la relació qualitat-preu
3. Major equilibri entre plaure al volant i respecte mediambiental.

Aquest és el tercer guardó que rep el Mazda2 amb motor SKYACTIV-G. Fa unes setmanes, el model va ser reconegut amb el premi Tecnologia de l’Any 2012 que atorga l’Associació d’Investigadors i Periodistes d’Automoció de Japó (RJC). A més, el passat mes de setembre, va aconseguir el primer lloc en un estudi realitzat sobre cotxes ecològics comercialitzats al mercat japonès, imposant-se a altres 24 rivals d’alta eficiència de la talla del Toyota Prius o el Profunda Jazz Híbrid.
La tecnologia SKYACTIV, que arribarà al nostre mercat en la primavera de 2012 de la mà del totcamí compacte Mazda CX-5, suposa la reinvenció del procés integral de desenvolupament d’un vehicle. Abasta des dels motors (gasolina i diésel), passant per les transmissions (compactes, amb menys friccions i que aconsegueixen reduir el consum fins a un 7%), la carrosseria (un 8% més lleugera i un 30% més rígida) i el xassís (més rígid i amb una reducció del 14% en el seu pes), a la recerca d’una major eficiència i d’un major respecte mediambiental, tot això al mateix temps que aconsegueix millorar el comportament dinàmic i les prestacions.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.